Statistics Questions and Answers

Category: Mathematics

Post Published On:

8 min read

1-Which of the following is not a continuous probability distribution?
(A) Poisson distribution
(B) Lognormal distribution
(C) Normal distribution
(D) Gamma distribution
2-In a binomial probability distribution it is impossible to find
(A) P(0≤ X ≤n)
(B) P(X>0)
(C) P(X=0)
(D) P(X< 0)
3-Smaller P value indicates more evidence in support of:
(A) further testing
(B) the quality of researcher
(C) the alternative hypothesis
(D) the null hypothesis
4-Which of the following is not a non-probability sampling method?
(1) Simple Random Sampling
(2) Stratified Sampling
(3) Purposive Sampling
(4) Snowball Sampling
(A) 1 and 2
(B) 1, 2 and 3
(C) 2, 3 and 4
(D) All
5-__________________ is referred to as the rectangular distribution.
(A) normal distribution
(B) binomial distribution
(C) exponential distribution
(D) uniform distribution
6-A failing student is passed by an examiner. It is an example of
(A) Difficult to tell
(B) Unbiased decision
(C) Type-II error
(D) Type-I error
7-When the problem involves the allocation of n different facilities to n different tasks, it is often termed as ___
(A) Assignment problem
(B) Integer programming problem
(C) Principle of Game
(D) Transportation problem
8-A survey determines that in a locality, 33% go to work by Bike, 42% go by Car, and 12% use both. The probability that a random person selected uses neither of them is
(A) 0.75
(B) 0.61
(C) 0.37
(D) 0.29
9-Any statement whose validity is tested on the basis of a sample is called:
(A) Simple hypothesis
(B) Statistical hypothesis
(C) Alternative hypothesis
(D) Null hypothesis
10-Which of the following is not a sequencing problem?
(A) Many machines, one job
(B) Three machines, many jobs
(C) Two machines, many jobs
(D) One machine, many jobs
ANSWERS:
1-(A), 2-(D), 3-(C), 4-(A), 5-(D), 6-(C), 7-(A), 8-(C), 9-(B), 10-(A)

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!