Statistics Multiple Choice Questions (MCQ)

Category: Mathematics

Post Published On:

8 min read

1-The mean and Variance of geometric distribution are
(A) p/q and p/q
(B) q/p and q/p
(C) q/p and q/p2
(D) p/q and p2/q
2-For Binomial distribution n = 10 and p = 0.6, E(X2) is
(A) 10
(B) 28
(C) 36
(D) 38.4
3-A letter of the English alphabet is chosen at random. The probability that the letter so chosen follows the letter ‘M’ and is a vowel is
(A) 1/26
(B) 1/13
(C) 3/26
(D) 2/13
4-If T1 is the most efficient estimators with variance V1 and T2 is another estimator with variance V2 then the efficiency of T2 is given by
(A) V1 – V2
(B) V2 – V1
(C) V1 / V2
(D) V2 / V1
5-A uniformly most powerful test among the class of unbiased test is termed as:
(A) Optimum biased test
(B) Uniformly most-powerful unbiased test
(C) Minimax unbiased test
(D) Minimax test
6-In 256 sets of twelve tosses of a fair coin, in how many cases may one except eight heads and four tails?
(A) 20
(B) 22
(C) 27
(D) 31
7-Which of the following is a symmetrical distribution?
(A) t
(B) F
(C) χ2
(D) β
8-An estimator is said to be sufficient for a parameter, if
(A) it contains all the information in the sample regarding the parameters
(B) the variance of the estimator is less
(C) the mathematical expectation of the estimator is equal to the parameter
(D) it contains parameters
9-The family of parametric distributions, for which the mean and variance does not exist.
(A) Polya’s distribution
(B) Cauchy distribution
(C) Negative Binomial distribution
(D) Normal distribution
10-Hμ = μ0 is an example for
(A) Direct Hypothesis
(B) Alternate Hypothesis
(C) Composite Hypothesis
(D) Simple Hypothesis
ANSWERS:
1-(C), 2-(D), 3-(B), 4-(C), 5-(B), 6-(D), 7-(A), 8-(A), 9-(B), 10-(C)

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!