MCQ on surface areas and volumes

Category: Mathematics

Post Published On:

4 min read

1- A rectangular water tank is 8 in high, 6 m long and 2.5 in wide. How many litres of water can it hold?
(A) 120 litres
(B) 1200 litres
(C) 12000 litres
(D) 120000 litres
2-What would be the measure of the diagonal of a square whose area is equal to 882 cm2 ?
(A) 34 m
(B) 36 m
(C) 42 m
(D) 46 m
3-In circular path, the radii of 2 concentric circles are 56 m and 49 m. Find the area of the circular path.
(A) 2020 m2
(B) 2310 m2
(C) 3010 m2
(D) 3200 m2
4-A playground 60 m x 40 m is extended on all sides by 3 m. What is the extended area?
(A) 336 m2
(B) 636 m2
(C) 628 m2
(D) 616 m2
5-The lateral surface area and total surface area of the cube having side 24 cm are respectively.
(A) 3004 cm2, 4256 cm2
(B) 4204 cm2, 6556 cm2
(C) 2304 cm2, 3456 cm2
(D) 3040 cm2, 5456 cm2
6-If the length, breadth and height of a rectangular box are 90 cm, 50 cm and 100 cm respectively, then its volume will be
(A) 0.35 m3
(B) 0.45 m3
(C) 45 cm3
(D) 450 cm3
7-The volume of a solid right circular cone is 4928 cm3. If its height is 24 cm then the radius of the cone is (Use π = 22/7)
(A) 14 cm
(B) 21 cm
(C) 28 cm
(D) 48 cm
8-Curved surface area of frustum of a cone is
(A) 2πr2h sq. units
(B) 2πrh sq. units
(C) πrl sq. units
(D) π(R+r)l sq. units
9-The area of a sector of a circle of radius 21 cm is 231 cm2. Find its central angle
(A) 30°
(B) 45°
(C) 60°
(D) 90°
10-If the volumes of two cones are in the ratio 1:4 and their diameters are in the ratio 4:5 then the ratio of their heights is
(A) 1:5
(B) 1:4
(C) 9:16
(D) 25:64
ANSWERS:
1-(D), 2-(C), 3-(B), 4-(B), 5-(C), 6-(B), 7-(A), 8-(D), 9-(C), 10-(D)

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!