MCQ on Money and Credit Card Multiple Choice Questions (MCQ)

Category: Class 10

Post Published On:

2 min read

Money and Credit Card Multiple Choice Questions for NCERT CBSE 10th class examinations

1-When both parties have to agree to sell and buy each other commodities, this is known as

(A) coincidence of wants

(B) double coincidence of wants

(C) mutual coincidence of wants

(D) none of the above

 

2-The deposits in the bank accounts can be withdrawn on

(A) demand

(B) transcript

(C) application

(D) none of the above

 

3-In India, banks hold about ___ of their deposits as cash.

(A) 10%

(B) 15%

(C) 20%

(D) 25%

 

4-Which of the following is Collateral used for borrowing?

(A) livestocks

(B) building

(C) vehicle

(D) all of the above

 

5-Which of the following is not a formal source of credit?

(A) Banks

(B) Employer

(C) Cooperative societies

(D) all of the above

 

6-Money acts as ___ in the exchange process.

(A) an intermediate

(B) a currency

(C) barter system

(D) deposit

 

7-In India, following bank issues currency on the behalf of central government.

(A) State Bank of India

(B) Bank of India

(C) Union Bank of India

(D) Reserve Bank of India

 

8-Credit (loan) refers to an agreement in which the lender supplies the borrower with ___ in return for the promise of future payment.

(A) money

(B) goods

(C) services

(D) any of the above

 

9-Following is the terms of credit.

(A) mode of repayment

(B) interest rate

(C) documentation requirement

(D) all of the above

 

10-A situation in which loan is impossible to pay due to high interest rates

(A) debt trap

(B) loan trap

(C) interest trap

(D) none of the above

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(A), 3-(B), 4-(D), 5-(B), 6-(A), 7-(D), 8-(D), 9-(D), 10-(A),

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!