MCQs on Life processes

Category: MCQ

Post Published On:

2 min read

1. Entities exhibiting properties of both non-living and living are:
(a) diatoms
(b) lichens
(c) bacteria
(d) viruses
Answer: (d)
2. This has a smaller intestine
(a) carnivore
(b) herbivore
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above
Answer: (a)
3. Which of these substances is transported by the blood plasma?
(a) Carbon dioxide
(b) Nitrogenous waste
(c) Food
(d) All of the above
Answer: (d)
4. Here, the maximum exchange of material between blood and surrounding cells takes place
(a) Veins
(b) Heart
(c) Capillaries
(d) Arteries
Answer: (c)
5. In photosynthesis, the chlorophyll is used for
(a) No function
(b) reduction of carbon dioxide
(c) breaking down the water molecule
(d) absorbing light
Answer: (d)
6. The enzymes found in intestinal juice finally convert
(a) fats into fatty acids and glycerol
(b) proteins to amino acids
(c) complex carbohydrates into glucose
(d) all of these
Answer: (d)
7. The respiratory pigment in human beings is
(a) insulin
(b) enzymes
(c) haemoglobin
(d) none of these
Answer: (c)
8. This structure guards the opening of the hepatopancreatic duct into the duodenum
(a) Pyloric sphincter
(b) Sphincter of Oddi
(c) Semilunar valve
(d) Ileocaecal valve
Answer: (b)
9. Pick the correct one
(a) Serum = Blood + Fibrinogen
(b) Lymph = Plasma + RBC + WBC
(c) Plasma = Blood – Lymphocytes
(d) Blood = Plasma + RBC + WBC
Answer: (d)
10. Reduction of blood pH will
(a) reduces the rate of heartbeat
(b) reduces the blood supply to the brain
(c) releases bicarbonate ions by the liver
(d) decrease the affinity of haemoglobin with oxygen
Answer: (d)

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!