MCQs on Emerging Technologies

Category: MCQ

Post Published On:

4 min read

1. Who was the first inventor of Stereolithography technology of 3D printing?
(A)Hideo Kodama
(B)Chuck Hull
(C)Scott Crump
(D)Dennis Boom
Answer: (B) Chuck Hull
Chuck Hull (Charles W. Hull; born May 12, 1939) is the co-founder, executive vice president and chief technology officer of 3D Systems.
2. CAD stands for
(A)Computer Aided Design
(B)Computer Aided Drafting
(C)Computer Aided Documentation
(D)None
Answer: (A) Computer Aided DesignComputer-aided design (CAD) is the use of computers (or workstations) to aid in the creation,
modification, analysis, or optimization of a design.
3. CNC Machining is a type of
(A)Additive manufacturing
(B)Destructive Manufacturing
(C)Both
(D)None
Answer: (C) Both
The term CNC stands for ‘computer numerical control’, and the CNC machining definition is that it is a subtractive manufacturing process.
4. Which process is eliminated in 3D printing process?
(A)Logistics
(B)Warehouse
(C)None
(D)Both
Answer: (D) Both
Logistics and Warehouse eliminated in 3D printing process.
5. Which is not a type of 3D Printing Technology?
(A)FDM
(B)SLS
(C)SLA
(D)Casting
Answer: (D) Casting
Casting is not a type of 3D printing Technology.
6. Material used in FDM Technology?
(A)Chocolate
(B)PLA
(C)ABS
(D)All of the above
Answer: (B) PLA
The most commonly used thermoplastics in FDM are polycarbonate (PC), acrylonitrile butadiene styrene (ABS), polylactide (PLA).
7. Raw material used in SLA 3D Printing technology?
(A)TPU
(B)PLA
(C)Thermoplastic polymer
(D)Thermoset Resin
Answer: (C) Thermoplastic polymer When SLA resins are exposed to certain wavelengths of light, short molecular chains join together, polymerizing.
8. Raw material used in SLS 3D Printing technology?
(A)ABS
(B)NYLON
(C)Both
(D)None
Answer: (B) NYLON
The most widely used SLS material is Polyamide 12 (PA 12), also known as Nylon.
9. 3D Printing process gives higher surface finish?
(A)FDM
(B)DLP
(C)Both
(D)None
Answer: (C) Both
FDM and DLP both gives higher surface finish.
10. PLA is
(A)Made of corn and starch
(B)Biodegradable material
(C)None
(D)Both
Answer: (B) Biodegradable material
PLA consists of renewable raw materials and is biodegradable in industrial composting plants.
11. Organic Shape in Design are?
(A)Tauras
(B)Cuboid
(C)Both
(D)None
Answer: (A)Tauras
Taurus logo designed just Organic Shape in Design.
12. which type of file can you export in 3DC.io app?
(A)STL File
(B)DXF File
(C)STEP File
(D)PARASOLID file
Answer: (C) STEP File
Export STL files from your CAD software export in 3DC.io app.
13. What type of technology is 3D printing?
(A) 1D
(B) 2D
(C) (B)5D
(D) 3D
Answer: ((D)) 3D
3D technology is used in 3D printing.
14. What is the first thing you should consider when making something in 3d?
(A) Quality
(B) Functionality
(C)Size
(D)Material
Answer: (B) Functionality
Functionality is the first thing you should consider when making something in 3d.
15. What does 3d mean?
(A)Movies
(B)3 dimensions
(C)Stereoscopic computer
(D)Graphics
Answer : 3 dimensions.

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!