MCQ on Emerging Technologies

Category: MCQ

Post Published On:

31 min read

1. When Amazon started extending its services as cloud?
(A)1969
(B)1999
(C)2003
(D)2006
Answer- (D) 2006
2. The term __ refers to a Network or Internet.
(A)Cloud Computing
(B)Cloud
(C)Computing
(D)Grid
Answer- (B) Cloud
3. What is the name of Microsoft cloud services?
(A)AWS
(B)AZURE
(C)SharePoint
(D)Dallas
Answer- (B) AZURE
4. With exponential growth of Data, the network become ____.
(A)Fast
(B)Bottleneck
(C)Slow
(D)SMART
Answer- (A) Fast
5. Cloud Computing also known as _____.
(A)On-Demand Computing
(B)Grid Computing
(C)SMART Computing
(D)Edge Computing
Answer (A) On-Demand Computing
6. Which of the following is Cloud Platform by Amazon?
(A)Azure
(B)AWS
(C)Cloudera
(D)All of the above
Answer (B) AWS
7. Which of the following is the deployment model?
(A)Public
(B)Private
(C)Hybrid
(D)All of the above
Answer: (D) All of the above
8. _____ will play an important role in simplifying cloud architecture.
(A)Blockchain
(B)IoT
(C)Automation
(D)None of the above
Answer: (C)Automation
9. The ____ cloud infrastructure is operated for the exclusive use of an organization.
(A)Public
(B)Private
(C)Community
(D)All of the above
Answer: (B) Private
10. Which of the following is the most important area of concern in cloud computing?
(A)Security
(B)Storage
(C)Scalability
(D)None of the above
Answer: (A) Security
11. How much carbon emission can be reduced by moving to cloud?
(A)65%
(B)88%
(C)15%
(D)50%
Answer: (B) 88%
Explanation New study finds that moving to AWS can help customers reduce the carbon footprint of their IT operations by up to 88%.
12. A typical large-scale cloud provider achieves approximately __ server utilization rates versus __ on premises.
(A)50%, 50%
(B)65%, 15%
(C)30%, 50%
(D)75%, 40%
Answer: (B)65%, 15%
Explanation: As Amazon points out, a NRDC report shows, that “a typical large-scale cloud provider achieves approximately 65% server utilization rates versus 15% on-premises”. Therefore, a lot less running machines are used, which “represents an 84% reduction in the amount of power required”.
13. Which cloud service in on top of Gartner Magic Quadrant from several years?
(A)IBM Cloud
(B)Azure
(C)Alibaba cloud
(D)AWS
Answer: (D)AWS
Explanation : AWS has been named as a Leader in the Magic Quadrant for Cloud Infrastructure and Platform Services, and placed highest in Ability to Execute and furthest in Completeness of Vision
14. How many availability zones AWS has around the world?
(A)50
(B)105
(C)76
(D)85
Answer: (D)85
Explanation: AWS has 80 Availability Zones across 25 geographic regions, with plans to launch 15 more Availability Zones and five more AWS Regions in Australia, India, Indonesia, Spain, and Switzerland.
15. To prevent messages from being lost or becoming unavailable, all messages are stored ____ across multiple servers and data centers.
(A)Publicly
(B)Superfluously
(C)Privately
(D)Redundantly
Answer: (D) Redundantly
Explanation: amazon sqs runs within amazon’s high-availability data centers, so queues will be available whenever applications need them. to prevent messages from being lost or becoming unavailable, all messages are stored redundantly across multiple servers and data centers.
16. AWS outpost is available outside premises?
(A)True
(B)False
Answer: (A) True
Explanation: you can use Outposts to securely store and process customer data that needs to remain on premises or in countries where there is no AWS region.
17. Amazon Web Services falls into which of the following cloud-computing category?
(A)Platform as a Service
(B)Software as a Service
(C)Infrastructure as a Service
(D)Back-end as a Service
Answer: (C) Infrastructure as a Service
Explanation: Amazon Web Services falls into Infrastructure as a Service cloud-computing category.
18. Each AWS region consists of multiple, ______, and physically separated availability zones with in a geographic area.
(A)Scattered
(B)Isolated
(C)Distributed
(D)Combined
Answer: (B) Isolated
Explanation: Each AWS Region consists of multiple, isolated, and physically separate AZ’s within a geographic area
19. All traffic between AZs are encrypted.
(A)True
(B)False
Answer: (A) True
20. AWS Outpost provides consistent ____ experience.
(A)Public
(B)Hybrid
(C)Isolated
(D)virtual
Answer: (B) Hybrid
Explanation: AWS Outposts delivers a truly consistent hybrid experience by offering the same hardware infrastructure, services, APIs, management, and operations on-premises as in the cloud.

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!