MCQ on Emerging Technologies

Category: MCQ

Post Published On:

7 min read

1. What is an UAV?
(A)Unmanned Aerial Vehicle
(B)Unmanned Automatic Vehicle
(C)Unused Automatic vehicle
(D)Upper Aerial Vehicle
Answer: (A) Unmanned Aerial Vehicle
2. Who is considered as Father of Drone?
(A)Chuck Hull
(B)Abraham Karim
(C)Dennis Watson
(D)Paul Harris
Answer: (B) Abraham Karim
3. Which is a type of drone?
(A)Multi Rotor Drones
(B)Fixed Wing Drones
(C)Hybrid VTOL
(D)All of the above
Answer: (D) All of the above
4. What is the advantage of Rotatory Wing or Multirotor Drone?
(A)Surveillance or Surveying
(B)Higher battery life
(C)No point of failure
(D)None of the above
Answer (A)Surveillance or Surveying
5. The size and weight of the MICRO Drones varies between
(A)200cm to 300cm and 2kgs to 3 kgs
(B)50cm to 200cm and 250gm to 2 kgs
(C)300cm to 400cm and 3kgs to 4kgs
(D)10 cm to 40gm and 50gm to 150gm
Answer: (B)50cm to 200cm and 250gm to 2 kgs
6. What are the processing tools for flight path are:
(A)Pix 4D
(B)Drone Deploy
(C)Drone2Map
(D)All of the above
Answer: (D) All of the above
7. Which technology provides better quality of photographs?
(A)UAV
(B)Satellites
Answer: (A) UAV
8. A branch of fluid mechanics that deals with the motion of air and other gaseous fluids is:
(A)Aerodynamics
(B)Kinematics
(C)Mechanics
(D)Geology
Answer (A)Aerodynamics
9. Minimum drag occurs in :
(A)Sphere
(B)Airfoil
(C)Vertical plate
Answer: (B) Airfoil
10. Which of the forces does not act on the flight?
(A)Lift
(B)Weight
(C)Thrust
(D)Surface Tension
Answer: (D)Surface Tension
11. What is ATC?
(A)Air Traffic Control
(B)Automatic tubular casing
(C)Air Tourism case
(D)Air Traffic Case
Answer: (A) Air Traffic Control
12. Which is a type of Air Traffic Control?
(A)Aerodrome Control
(B)Approach Control
(C)Area Control
(D)All of the above
Answer: (D) All of the above
13. At what condition a drone flight is recommended?
(A)Low temperature ranging from from 5C to 30C
(B)High wind velocity
(C)Rain
(D)Tornedo
Answer: (A) Low temperature ranging from from 5C to 30C
14. Which engineering discipline takes care of the design of the drone?
(A)Mechanical Engineering
(B)Controls Engineering
(C)Computer Engineering
(D)Electrical Engineering
Answer (A) Mechanical Engineering
15. Any external device which is attached to the drone is
(A)Payload
(B)Total Weight
(C)Total Weight
(D)Crew
Answer: (A) Payload
16. A quadcopter is a multicopter that is lifted and propelled by
(A)Three rotors
(B)Four Rotors
(C)Two Rotors
(D)No Rotor
Answer: (B) Four Rotors
17. Which component is not a part of the quadcopter
(A)Brushless DC motor
(B)(B)4 GHz Transmitter and Reciever
(C)Lipo Battery with balance charger
(D) ATTINY 44 Microcontroller
Answer: (D) ATTINY 44 Microcontroller
18. For stability of the drone, the rotation of propeller should be
(A)Same for all the rotors
(B)Same for the opposite side rotors
(C)Same for the same side rotors.
(D)None of the above.
Answer: (B)Same for the opposite side rotors
19. The voltage in the power module for smaller drones varies from
(A)5v to 12v
(B)5v to 24v
(C)5v to 220v
(D)220v to 440v
Answer: (A)5v to 12v
20. Minimum Requirement to become a drone pilot are
(A)Attained 18 years of age
(B)Passes 10th exam in English
(C)Undergone Training at DGCA approved flying training organization.
(D)All of the above.
Answer: (D)All of the above

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!