Electronics MCQ Questions and Answers

Category: MCQ

Post Published On:

4 min read

1- Bandwidth of an amplitude modulated signal depends upon
(A) carrier power
(B) modulating signal frequency
(C) carrier frequency
(D) amplitude of modulating signal
2- In a microcomputer, wait states are used to
(A) Interface slow peripherals to the processor
(B) Make the processor wait during power shut down
(C) Make the processor wait during an interrupt processing
(D) Make the processor wait during DMA operation
3- FM radio broadcasting takes place in the frequency band of
(A) 100-200 MHz
(B) 10-20 MHz
(C) 95-97 MHz
(D) 88-108 MHz
4- A function of one or more variables which conveys information on the nature of physical phenomena is called
(A) signal
(B) system
(C) interference
(D) noise
5- Noise in FM receiver is reduced by
(A) detector
(B) Limiter
(C) AFC
(D) amplifier
6- In an FM demodulator,
(A) carrier frequency is doubled
(B) simple diode is employed
(C) frequency deviations are converted into voltage variations
(D) capacitors are charged to amplitude of FM wave
7- Emitter bypass capacitors cause a
(A) A high frequency zero in the transfer function
(B) A low-pass response
(C) A high pass response
(D) High frequency pole in the transfer function
8- The register which keeps track of the sequence of instruction execution is
(A) Program counter
(B) Stack pointer
(C) Memory buffer register
(D) Memory address register
9- Which one of the following is a microwave frequency?
(A) 22 GHz
(B) 100 kHz
(C) 750 MHz
(D) 1.7 MHz
10- Directive gain of an antenna is
(A) always constant
(B) independent of the beam width
(C) Directly proportional to the beam width
(D) Inversely proportional to the beam width
ANSWERS:
1-(B), 2-(A), 3-(D), 4-(A), 5-(B), 6-(C), 7-(C), 8-(A), 9-(A), 10-(D)

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!