Area and Volume Multiple Choice Questions

Category: Mathematics

Post Published On:

3 min read

1-In a right triangular ground, the sides adjacent to the right angle are 50 m and 80 m. Find the cost of cementing the ground at Rs. 5/sq.m
(A) Rs. 10,000
(B) Rs. 12,500
(C) Rs. 15,000
(D) Rs. 20,000
2-The cost of levelling and turfing a square lawn at Rs. 2.50 per m2 is Rs. 13322.50. Find the cost of fencing it at Rs. 5 per metre.
(A) Rs. 1220
(B) Rs. 1375
(C) Rs. 1460
(D) Rs. 1510
3-The diameter of a semicircular grass plot is 70m. Calculate the cost of fencing the plot at Rs. 12 per metre.
(A) Rs. 860
(B) Rs. 2160
(C) Rs. 4300
(D) Rs. 7710
4-A circular tent is to be erected in the form of a cone surmounted on a cylinder. The total height of the tent is 49 m, diameter of base is 42 m and height of the cylinder is 21 m. Find the cost of canvas needed to make the tent, if the cost of canvas is Rs. 12.50/m2.
(A) Rs. 63525
(B) Rs. 63552
(C) Rs. 65352
(D) Rs. 65532
5-Using clay, a student made a right circular cone of height 48 cm and base radius 12 cm. Another student reshapes it in the form of sphere. Find the radius of the sphere.
(A) 9 cm
(B) 10 cm
(C) 12 cm
(D) 15 cm
6-The radius of a spherical balloon increases from 3 cm to 9 cm as air is being pumped into it. Find the ratio of volumes of the balloon in the two cases.
(A) 1:2
(B) 1:3
(C) 1:9
(D) 1:27
7-If the circle with diameter 4 cm is inside of the circle with radius 10 cm. Then the Maximum possible distance between the centers is
(A) 5 cm
(B) 6 cm
(C) 7 cm
(D) 8 cm
8-What is the half of the area of the triangle whose vertices are (1,1), (3,1), (1,3)?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
9-A silver wire when bent in the form of a square encloses an area of 484 sqm. If the same wire is bent in the form of a circle, then find the diameter of the circle (use π = 22/7)
(A) 7 m
(B) 14 m
(C) 21 m
(D) 28 m
10-If the side of a square is increased by 20%, then its area is increased by
(A) 22%
(B) 32%
(C) 40%
(D) 44%
11-Find the length of the altitude of an equilateral triangle of sides 3√3 cm.
(A) 4.0
(B) 4.2
(C) 4.5
(D) 5.4
ANSWERS:
1-(A), 2-(C), 3-(B), 4-(A), 5-(C), 6-(D), 7-(D), 8-(A), 9-(D), 10-(D), 11-(C)

zusammenhängende Posts

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Stichworte

Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Über uns

Anuragcareer

Anuragcareer hat nur ein Ziel: über alles zu berichten, was mit Technologie in unserem Leben zu tun hat.

Wir teilen nützliche, informative und unterhaltsame Informationen für Sie alle auf Deutsch.

Beliebte Beiträge

Google Pixel 9: Nachrichten und erwarteter Preis, Veröffentlichungsdatum, Spezifikationen; und weitere Gerüchte

Samsung bringt 2 neue USB-Flash-Laufwerke mit je 512 GB auf den Markt.

Mit dem neuen Apple-Reparaturprogramm können einige gebrauchte Teile verbessert werden

Die neue Pressemaschine von Apple löst ein Problem ohne Probleme.

Wichtige Seiten

Über uns

Kontaktiere uns

DMCA

Privacy Policy

Terms & Conditions

Phone: +17864540015
Email: contact@www.anuragcareer.com

Don`t copy text!